Naturligt gott, kallt och kolsyrat kranvatten - bra för din hälsa

Friskt vatten är viktigt för din kropp och hälsa. Den som dricker vatten både mår och arbetar bättre. Med rätt vätskebalans i kroppen blir du piggare och friskare. Du får högre koncentrationsförmåga och arbetar därmed effektivare. Visste du att vi kan klara oss i flera dagar utan mat, men bara några dygn utan vatten?

glasEn normal vuxen människa förbrukar cirka 3 liter vätska om dagen (beroende på vikt och värmeförhållanden), av dessa får vi cirka 1,5 liter från vår kost. Tecken på vätskebrist kan vara huvudvärk eller trötthet. På arbetet dricker du kanske ofta kaffe och te och då är det extra viktigt att kompensera med vatten. Fundera gärna på om du och dina kollegor dricker tillräckligt med vatten för att kompensera för kaffe och te.

Genom att bara dricka rätt mängd vatten varje dag kan du bibehålla en bättre allmänhälsa. Hur mycket man ska dricka råder det olika meningar om men det viktigaste är att lyssna på sin kropp och dricka vatten när man är törstig. Det är dock också viktigt att tänka på att inte dricka för mycket vatten, eftersom även det kan vara skadligt.